Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 24 » Майбутнє твоє Україно
10:49
Майбутнє твоє Україно

Майбутнє твоє,Україно!

Майбутнє нашого народу нерозривно пов’язане з його історичним минулим. Ми можемо пишатися  тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи,а вміло захищала себе від ворогів. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це водночас і відродження України. І,мабуть,саме тому Указом Президента України 14жовтня оголошено Днем українського козацтва. Таким чином,Покрова Пресвятої Богородиці,яка була покровителькою запорізьких козаків,  святкуватиметься в нас не тільки як народно-релігійне,а й національне свято – День українського козацтва та День захисника України.

Напередодні цього свята в Подолянському НВК відбулися змагання подолянських козаків. Змагалися у спритності,кмітливості та винахідливості козаки двох куренів: «Запорожці»(капітан Максим Чук) і «Соколи»(капітан Віталій Чеберенков). Перший конкурс був пов’язаний з історичним минулим нашого  народу - «Знавці історичного минулого українського козацтва».Багато цікавого та повчального дізналися присутні про життя і побут українських козаків. Знання свого родоводу,історичних та культурних надбань предків необхідні нам не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті. Перемогу у цьому конкурсі отримали «Соколи». У другому конкурсі на спритність та швидкість знову перемогли «Соколи». Українські козаки були не тільки хоробрими та сміливими, а також були ще й хорошими музикантами. Тому в наступному завданні потрібно було відгадати назву пісні, яка звучала в залі.

Змагання з армрестлінгу допомогло виявити силу наших молодих козачат. Несподіванкою для всіх був виступ наймолодшого учасника «Запорожців» 5класника Володимира Білоуса,який отримав перемогу. Останній конкурс перевірив спритність, швидкість та кмітливість подолянських козаків.

Змагання закінчились перемогою «Соколів», хоча «Запорожці» також далеко не відстали від них. Діти були радісні, збуджені і горді, що вони - потомки українських волелюбних козаків.

Це свято ще раз довело, що сучасні українські діти гідні називатись українськими козаками, що вони сміливі, винахідливі, спритні, розумні і дуже люблять свій рідний край,свою квітучу Україну.

Члени гуртка "Юний журналіст

Переглядів: 475 | Додав: Gosha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: